El MoraBanc Andorra es frena a Santiago (101-89)

El MoraBanc Andorra ha sumat a Santiago de Compostel·la davant el Monbus Obradoiro la 20a derrota de la temporada (101-89). La fluixa defensa o els 17 rebots ofensius dels gallecs, clau en l’ensopegada d’un conjunt tricolor que arribaria a perdre de 22 punts en el tercer quart (71-49) i que veu reduïdes les seves opcions de lluitar per una plaça europea. Jean Montero, el millor del MoraBanc amb 22 punts i un 19 de valoració.

A tres jornades per al final de la temporada el MoraBanc Andorra arribaria a Santiago de Compostel·la amb la feina feta gràcies a la victòria a Manresa i sobretot a l’exhibició de la setmana passada contra el Barça per 108 a 92. Això sí, un cop assolida la permanència, el nou objectiu de l’equip de Natxo Lezkano passa per intentar acabar el curs en la millor posició possible pensant en un hipotètic retorn a Europa la propera temporada però l’ensopegada d’aquest dissabte no ajuda.

Al Fontes do Sar el MoraBanc Andorra començaria sense cap tipus de pressió a diferencia d’un Monbus Obradoiro en descens que es juga la permanència en les últimes jornades. Els primers compassos del partit estarien marcats per l’encert tricolor des del triple amb un endollat Jerrick Harding ben acompanyat per Stan Okoye. Els tricolor, d’inici, agafarien una diferència de vuit punts (5-13) però un 10-0 de parcial dels locals amb l’aparició de Devon Dotson ho canviaria tot. A partir d’aleshores, el conjunt gallec passaria a dominar el partit aprofitant-se del desencert i la precipitació del MoraBanc (22-17) però la presència de Tyson Pérez donaria aire a un MoraBanc que tancaria el primer quart amb un 26-22 després d’un triple de Mihajlo Andric que seguiria en estat de gràcia.

A l’inici del segon quart el MoraBanc tornaria a fer un pas endavant. Un 4-11 de parcial amb Marin Maric fent mal per dins permetria als andorrans tornar a agafar la iniciativa molts minuts després (30-32) però el Monbus Obradoiro, vivint dels punts de Howard i Dotson, tornaria a fer una estirada arribant a agafar una màxima de sis punts (45-39). Una diferència que el MoraBanc veuria com aniria en augment amb els triples de Janis Timma deixant un 52-41 a la mitja part.

El temps de descans, però, no ajudaria gaire a un MoraBanc Andorra que seguiria donant moltes facilitats en defensa. L’Obradoiro, anotant amb molta comoditat, arribaria a agafar una diferència de 22 punts (71-49) després d’un 19-8 de sortida en el tercer quart. Però els tricolor, jugant a ratxes, reaccionarien novament al ritme de Montero, Maric i Harding en la recta final del tercer quart. Un 81-68 deixaria viu al MoraBanc a deu minuts del final.

De fet, la inèrcia positiva dels tricolor seguiria a l'inici del darrer quart fins al punt de col·locar-se a només vuit punts de diferència després d'un 11-17 de parcial (92-84). Els nervis s'apropiarien del conjunt local que veuria com se li podia escapar un partit com el de la primera volta després d'agafar una renda superior als vint punts. Al final, però, el MoraBans es quedaria sense remuntada davant d'un Monbus Obradoiro que respira una mica més tranquil en la seva lluita per la permanència (101-89).

El MoraBanc jugarà el proper divendres el penúltim partit de la temporada a la pista del Rio Breogan (20h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino